skip to Main Content
0299-373146 info@keestolglas.nl

Glas in lood techniek

De techniek die gebruikt wordt om glas in lood te maken is al erg oud. Er worden gekleurde en gebrandschilderde stukken glas gebruikt. Die worden naar een patroon gesneden en in H-vormige loodlijsten geplaatst. Tussen de loodlijst en het glas is een kit aangebracht om het raam waterdicht te maken. De loodlijsten zijn vaak voorzien van een stalen kern, voor meer stevigheid. Grotere ramen bestaan meestal uit meerdere deelramen, dit ook zodat het raam stevig op zijn plek blijft zitten. Glas in lood werd ooit bedacht omdat een raam uit een stuk niet te maken was. Wel leent het zich goed voor kunstige vormen met veel verschillende kleuren. In oude herenhuizen en vooral in kerken zijn veel glas in lood ramen te vinden. De lichtinval geeft een kunstzinnige uitstraling aan het geheel.

De glas in loodramen die wij fabriceren kunnen ook in isolatieglas gemaakt worden.

Glaskeuze

Glas in lood is niet altijd mogelijk, voor elke situatie is een apart soort glas het meest geschikt.
Ons assortiment is erg breed en wij kunnen vele verschillende glassoorten voor u plaatsen.
Zo hebben wij o.a.

  • Isolatieglas
  • Spiegels
  • Kogelwerend glas
  • Douche deuren

glas in lood

Glas plaatsen

Wij zijn een glashandel die alle elementen van het vak beheerst. Naast de productie van het glas kunnen wij het ook bij u leveren en plaatsen. Vanuit onze werkplaats kunnen wij de vele bewerkingen uitvoeren die voor uw glas nodig mochten zijn.

Meer informatie

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op via het contactformulier op deze pagina. Wij zullen u voorzien van professioneel advies en u zo goed mogelijk van dienst zijn bij uw wensen.

Afbeeldingen

Hieronder vindt u enkele van onze glas in lood projecten. Om ze beter te bekijken kunt u op een afbeelding klikken.

IMG_2199 (800×354)
IMG_2193 (800×581)
Back To Top