skip to Main Content
0299-373146 info@keestolglas.nl

Soorten veiligheidsglas

Voor alle soorten veiligheidsglas kunt u bij ons terecht.

 

Gelaagd glas

Bestaat uit twee of meerdere lagen glas die door middel van een UV-werende folie aan elkaar zijn verbonden zodat de ruit niet uiteen valt, maar één geheel blijft.

Deze glassoort wordt toegepast om letsel en doorvallen te voorkomen.

 

Inbraakwerend glas

Is een gelaagde glassoort waarbij meerdere lagen glas en folie worden gebruikt om inbraakwering te kunnen garanderen. Voor elke toepassing bestaat er een inbraakwerendheidsklasse.

 

Gehard glas

Wanneer floatglas wordt verhit en met bepaalde snelheid wordt afgekoeld is het wel zeven keer zo sterk dan ongehard glas van dezelfde dikte. Hardglas valt bij breuk in kleine stukjes uiteen om zo de kans op blijvend letsel te verkleinen.

Er zijn verschillende manieren om hardglas toe te passen:

– Douchedeuren

– Douchewanden

– Tafelbladen

– Ligplanken

– Keuken achterwanden

 

Brandvertragend glas

Kees Tol Glas is erkend brandwerend glas leverancier. Wij leveren en plaatsen brandwerend glas van diverse producenten.

 

Kogelwerend glas

Is een naar kaliber afhankelijk samengestelde glassoort welk door ons geleverd en geplaatst kan worden.

Gehard

Doordat gehard tot een bepaalde temperatuur wordt verhit en met een bepaalde snelheid wordt afgekoeld, is het wel zeven keer sterker dan ongehard glas van dezelfde dikte. Gehard glas kan hierdoor worden geklemd zoals in een scharnier met ongehard glas gaat dat niet. Wanneer gehard glas kapot gaat valt het in kleine stukjes uiteen. Dat is voor de veiligheid, de kleine stukjes kunnen zo geen diepe wonden veroorzaken. Omdat het glas gehard is kan het ook veel beter tegen verhitting. Alles samen maakt het mogelijk om gehard glas te gebruiken voor bijvoorbeeld, douchedeuren, douchewanden, tafelbladen, legplanken, achterwanden van keukens enz.

veiligheidsglas

Gelaagd

Gelaagd veiligheidsglas wordt vooral toegepast als extra bescherming, bijvoorbeeld in vensters en balkons. Bepaalde soorten gelaagd glas vormen ook een prima beveiliging tegen inbraak. Gelaagd veiligheidsglas is door middel van 1 of meerdere dunne folies aan elkaar verbonden. De ruit valt bij breuk niet uiteen maar blijft één geheel. De voorruit van een auto bestaat bijvoorbeeld uit gelaagd glas.

Letselwerend

letselwerend glas voorkomt dat u letsel oploopt bij een breuk van het glas.
Bij een breuk blijft de glaswand op zijn plek. Ook de verschillende stukken worden bij elkaar gehouden, zo worden verwondingen door glas voorkomen. Letselwerend glas is in openbare ruimtes vaak verplicht, bijv. kinderdagverblijven en scholen. Het is in vele uitvoeringen verkrijgbaar o.a. in verschillende diktes en isolerend.

Back To Top