skip to Main Content
0299-373146 info@keestolglas.nl

Veiligheidsglas: Bescherming en Gemoedsrust voor Uw Woning

Wat is Veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is een type glas dat is ontworpen om te voorkomen dat mensen letsel oplopen door gebroken glas. Het is sterker dan gewoon glas en als het breekt, valt het uiteen in kleine, minder scherpe stukken. Dit maakt het een uitstekende keuze voor toepassingen waar veiligheid een belangrijke overweging is, zoals in deuren, ramen en douchewanden.

Waarom Kiezen voor Veiligheidsglas?

Veiligheidsglas biedt een aantal voordelen ten opzichte van gewoon glas. Ten eerste is het veel sterker en resistenter tegen breuk, wat betekent dat het minder waarschijnlijk is dat het breekt bij impact. Ten tweede, als het wel breekt, doet het dit op een manier die het risico op letsel minimaliseert. Dit maakt veiligheidsglas een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen of voor iedereen die de veiligheid in hun woning wil verbeteren.

Veiligheidsglas op Maat

Bij Kees Tol Glas kunnen we veiligheidsglas op maat maken om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Of u nu een specifieke maat nodig heeft voor een raam of deur, of een unieke vorm voor een speciaal project, we kunnen u helpen. We hebben de ervaring en de vaardigheden om veiligheidsglas te snijden en te installeren in een breed scala aan toepassingen.

Kwaliteit en Service bij Kees Tol Glas

Bij Kees Tol Glas zijn we toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteit producten en diensten. Ons veiligheidsglas is vervaardigd volgens de hoogste normen en onze ervaren glaszetters zorgen voor een professionele installatie. We staan klaar om u te adviseren over de beste keuzes voor uw woning en uw budget.

Conclusie

Veiligheidsglas is een uitstekende investering voor iedereen die de veiligheid in hun woning wil verbeteren. Het biedt bescherming tegen breuk en minimaliseert het risico op letsel als het glas breekt. Bij Kees Tol Glas kunnen we u helpen de juiste glasoplossing voor uw behoeften te vinden. Neem vandaag nog contact met ons op om uw project te bespreken.

Gehard

Doordat gehard tot een bepaalde temperatuur wordt verhit en met een bepaalde snelheid wordt afgekoeld, is het wel zeven keer sterker dan ongehard glas van dezelfde dikte. Gehard glas kan hierdoor worden geklemd zoals in een scharnier met ongehard glas gaat dat niet. Wanneer gehard glas kapot gaat valt het in kleine stukjes uiteen. Dat is voor de veiligheid, de kleine stukjes kunnen zo geen diepe wonden veroorzaken. Omdat het glas gehard is kan het ook veel beter tegen verhitting. Alles samen maakt het mogelijk om gehard glas te gebruiken voor bijvoorbeeld, douchedeuren, douchewanden, tafelbladen, legplanken, achterwanden van keukens enz.

veiligheidsglas

Gelaagd

Gelaagd veiligheidsglas wordt vooral toegepast als extra bescherming, bijvoorbeeld in vensters en balkons. Bepaalde soorten gelaagd glas vormen ook een prima beveiliging tegen inbraak. Gelaagd veiligheidsglas is door middel van 1 of meerdere dunne folies aan elkaar verbonden. De ruit valt bij breuk niet uiteen maar blijft één geheel. De voorruit van een auto bestaat bijvoorbeeld uit gelaagd glas.

Letselwerend

letselwerend glas voorkomt dat u letsel oploopt bij een breuk van het glas.
Bij een breuk blijft de glaswand op zijn plek. Ook de verschillende stukken worden bij elkaar gehouden, zo worden verwondingen door glas voorkomen. Letselwerend glas is in openbare ruimtes vaak verplicht, bijv. kinderdagverblijven en scholen. Het is in vele uitvoeringen verkrijgbaar o.a. in verschillende diktes en isolerend.

Back To Top